пʼятницю, 27 жовтня 2017 р.

«Децентралізація: пульс реформ Іршавщини»

         З метою підвищення обізнаності громадян та їх розуміння процесів децентралізації та реформи місцевого самоврядування Іршавською центральною районною бібліотекою у співпраці з Благодійним фондом «Центр громадських ініціатив» м. Перечин було проведено інформаційно-просвітницький захід «Децентралізація: пульс реформ Іршавщини» в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) #USAID#PULSE#IREX#АМУ#ПУЛЬС.
25 жовтня, уроки децентралізації брали в Іршавській районній  бібліотеці представники громади різних населених пунктів району, які тільки починають об’єднання. Їх цікавив досвід добровільного об’єднання Іршавської ОТГ. Своїми знаннями ділився експерт – Мимріков Володимир Федорович (керуючий справами Іршавської міської ради), який має безпосереднє відношення до децентралізації місцевого самоврядування.
  Зустріч провели у форматі «Жива бібліотека». Учасники розділились на три групи, а експерт, який виступав у ролі «Живої книги», працював по черзі з кожною, відповідаючи на питання.
В основі «Живої бібліотеки» лежить ідея дати змогу зустрітися тим людям, які в звичайному житті не мають можливості для тісного спілкування. Такий підхід підвищує довіру і порозуміння між людьми, допомагає боротися із упередженнями, дізнаватись більше про проблеми громади, ставити запитання, що турбують. А запитання були різні – про освітлення вулиць населених пунктів громади, про ремонт дороги, земельні питання, питання освіти, культури і медицини.
Наприкінці заходу була проведена підсумкова  хвилина, на якій учасники ма­ли змогу поділитися своїми враженнями та подякувати усім за спілкування.










Немає коментарів:

Дописати коментар