четвер, 9 листопада 2017 р.

Про децентралізацію розповідала бібліотека.

09.11.2017 року  Іршавська центральна районна бібліотека у співпраці з Благодійним фондом «Центр громадських ініціатив» м. Перечин організувала вуличний консультаційний пункт «Децентралізація. Поінформованість. Бібліотека.». Представники ЦРБ зустрілися з мешканцями села Лоза, щоб розповісти їм про децентралізацію місцевого самоврядування.
Захід проведено в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування, в Україні» (ПУЛЬС), який виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). #USAID#PULSE#IREX#АМУ#ПУЛЬС.
На початку заходу організатори нагадали присутнім, що децентралізація триває, тож логічно, що у людей виникало багато запитань. Вони цікавилися, що відбувається зараз в громаді, що буде в майбутньому, як вони самі можуть впливати на це. Відповіді на свої запитання і інформацію вони отримали від старости Миколи Боршоша, експертів - Марії Кормош, Марини Чіка та з інформаційних матеріалів, які розповсюджувалися під час проведення заходу. Питання були різні: чому не відремонтовані дороги по селу; чому освітлення зроблене не на всіх вулицях та багото інших. Староста села  зазначив, що не всі роботи можна провести одразу і сьогодні, все відбуватиметься поступово. Деякі проблеми можна розпочати вирішувати на місцевому рівні, а деякі потребують  написання проектів для виділення коштів. Головне – бути активним і усвідомити, що віднині ініціатива має іти «знизу» до влади, а не навпаки. І саме староста Микола Боршош та сільський депутат  Іван Худанич і є для них посередниками між міськрадою і населенням, вони мають представляти інтереси мешканців села у виконавчих органах ОТГ.
На захід прийшли не байдужі до долі села, більшість з них готові витрачати свій час і сили на благоустрій, на покращення життя в селі. Їх хвилюють  ремонт доріг, освітлення вулиць, ремент сільського клубу, розвиток інфраструктури села.
Організатори заходу і представники влади донесли людям, що добробут громади залежить саме від них, від їхньої ініціативи: в нинішній час децентралізації люди мають пропонувати, що і де треба зробити для їхнього комфортного життя, а депутат і староста відстоюватимуть інтереси села у виконавчих органах ОТГ.
Повідомляємо, що продовження проекту буде. І вже 23 листопада о 15.00 к.ч. запрошуємо всіх небайдужих на захід «Жива бібліотека», який відбудеться у центральній районній бібліотеці. 














Немає коментарів:

Дописати коментар