вівторок, 13 березня 2018 р.


7 березня 2018 року у приміщенні читальної зали Іршавської районної бібліотеки відбулася презентація нової збірки поезії закарпатського поета В.Кузана “Дьондята”.
Василь Васильович розповів присутнім про задум написання збірки віршів русинською мовою, створення книги, значення назви збірки. Цікавим і жвавим вийшов живий діалог між автором та гостями, які задавали чимало найрізноманітніших запитань пану Василю.
Привітати поета з виходом нової книги прийшли односельці, друзі, колеги. Також на свято поезії завітав і привітав Василя Васильовича голова Іршавської районної ради Симканинець В.А., який вручив автору спільну грамоту районної ради та райдержадміністрації за особистий внесок у культурний та мистецький розвиток громадськості, високу професійну майстерність та з нагоди життєвого ювілею — 55-річчя з Дня народження.
Щирими і приємними були слова до автора і завідувачки відділом культури і туризму Іршавської РДА Ісак О.В., начальника відділу освіти Іршавської РДА Яцканич Є.М., друзів і колег Василя Васильовича.
Невідємною частиною дійства, майже найприємнішою, була в самому кінці, коли щасливий автор підписував та роздавав автографи всім бажаючим отримати його нову збірку.
“Глибоко автентична атмосфера Закарпаття, унікальний колорит мови, гірський темперамент та споконвічна мудрість народу, самобутність звичаїв і традицій, неповторний дух величавої таємниці землі, ментальна гордість чоловіків та лагідна врода жінок, їх трепетна любов — усе це поезія Василя Кузана, написана серцем і виспівана тією мовою, якою говорять його батьки”. Так про поезію В.Кузана у передмові до книжки написав Сергій Федака.
Дійсно, творчість пана Василя є невід”ємною чистиною закарпатської поетичної творчості. Тому, з нетерпінням чекаємо на нову зустріч уже з презентацією нової книги “Різдво метелика”.







































           

Немає коментарів:

Дописати коментар