четвер, 30 січня 2020 р.


29 січня - 102-річниця бою під Крутами. Це одна із найтрагічніших сторінок в історії України. Молоді юнаки повстали проти більшовицьких загарбників під станцією Крути. У нерівному бою зійшлося дві сили: менша, але мужня і волелюбна, і більша — жорстока і кривава.
Українські війська, які складалися зі студентів і учнів старших класів під керівництвом Аверкія Гончаренка, вступили в нерівний бій з більшовицькою Червоною Армією. В умовах відсутності української регулярної армії саме українській молоді довелося стати на захист Батьківщини. Трагічна доля спіткала більшість із них, але померли вони за Україну.
Вшануванню пам’яті загиблих під Крутами бібліотекарями Іршавської районної бібліотеки для дітей оформлено історичний перегляд літератури «Крути׃ і сум, і біль, і вічна слава».
Будьмо ж гідними великої слави героїв України. Хай кожен наш день дає нам силу і витривалість боротися, чекати, хай буде для нас днем іспиту совісті, днем, в якому кожен поставить собі питання: що зробив я для здійснення заповіту тих, хто загинув за Україну. Тому, що від кожного з нас залежить, чи звучатимуть гордо і могутньо «Український народ» і «Україна».










Немає коментарів:

Дописати коментар