понеділок, 20 січня 2020 р.


По всьому світу стала новина!

Днями профком та адміністрація бібліотечних працівників району організували та  провели різдв`яно-новорічне свято.
Колядки є складовою і важливою часткою Різдва Христового,  дуже давньої народної урочисто-новорічної обрядовості,  яку вони і супроводжували й одухотворяли.
У святково піднесеному настрої традиційно колядував і бібліотечний  колектив району.  Емоційно духовну атмосферу свята створювали колядки, що лунали з  уст малечі (діти працівників бібліотек): «Нова радість стала», «Дивная новина», «В Віфлеємі новина», «Небо і земля», «Во Страні Юдейській», «Добрий вечір тобі, пане господарю», «Божий син днесь  народився», “Спи, Ісусе, спи”. Самобутність нашої закарпатської колядки в тому, що вона гармонійно поєднує давнє і нове.
Привітали бібліотекарів  начальник відділу культури Іршавської РДА О.Ісак, голова райкому профспілки працівників культури О.Сідор, директор КЗ «Іршавської ЦРБС» М.Бобик, яка провела з дітьми змістовну і цікаву програму, голова профкому бібліотечних працівників М.П.Федоричко.
Надзвичайно сподобалась дітям-колядникам екскурсія до районної бібліотеки для дітей, організована директором бібліотечної системи М.В.Бобик. А провела екскурсію заст.директора по роботі з дітьми Б.Боїшко.
Невід`ємною частиною свята стало підведення підсумків конкурсу на кращий малюнок новорічної тематики та „Новорічна іграшка своїми руками.”  Призові місця за кращі роботи отримали бібліотекарі районної бібліотеки для дітей, бібліотеки - філії с.Загаття та  с.Ільниця -2.
На крилах величальної і доброзичливо-вітальної мелодії прилинули до нас із давніх-давен колядки. Їх збереження, збереження  народних традицій – основа діяльності бібліотек району, адже колядки - джерело духовної краси, які несуть у людські хати святковий спокій, душевну злагоду.  










































Немає коментарів:

Дописати коментар