четвер, 12 березня 2020 р.


11 березня 2020 року у читальній залі Іршавської районної бібліотеки пройшла презентація книги «Чужі гріхи» письменниці Тані П'янкової. Модератором творчої зустрічі був письменник, голова Закарпатської обласної організації Національної Спілки письменників України Василь Кузан.
Багато цікавих історій пов'язаних із своєю новою книжкою розповіла авторка «Чужих гріхів».
Події у книжці відбуваються на малій Батьківщині письменниці Тані П’ЯНКОВОЇ у селищі Вигода на Долинщині між річками Свіча та Мізунька біля гори Осій і її головна особливість полягає в тому, що всі романні персонажі мають прототипів, події відбувалися в реальному житті, бо ці історії почуті авторкою в різний час у різних місцях, а тепер просто перенесені на сторінки книжки у мальовниче гірське містечко.
Письменниці вдалося не тільки розповісти свою історію про вічні людські пристрасті і ціну за них, а й прекрасно відтворити атмосферу, зіткану з такої притаманної нашим людям суміші язичництва та християнства, коли примовляння сприймаються як продовження молитви, а забобони прекрасно співіснують з прагматичним ставленням до життя.
Роман починається з трагічної події – перед самим Великоднем на полі гине вагітна Гапія, залишивши після себе велику таємницю. Її убита горем мати Юстина робить дві ляльки-мотанки для залицяльників доньки, щоб дізнатися правду і покарати винного у її смерті. І має вона для цього саме сорок днів, поки душа доньки не відлетить на небо.
Страхи, пристрасть, містика, забобони, кохання – все це можна зустріти на сторінках чудового роману.
Присутні мали чудову нагоду не тільки почути у авторському виконанні уривки з роману, а й її поезію. Привітати письменницю з виходом нової книжки прийшли зав. сектору молоті та спорту Іршавської РДА  О.Ісак, колеги і друзі, шанувальники творчості та цінителі красного письменства.
«Історія однієї жінки… Історія одного світла… Історія однієї правди…» - так про свій роман каже сама авторка.
І, як зазвичай буває на зустрічах з Танею та Василем, не обійшлося без гумору.



























Немає коментарів:

Дописати коментар