пʼятницю, 17 січня 2014 р.

«В Віфлеємі новина»
         Під такою назвою пройшов вечір в Іршавській ЦРБ. Продовжуючи традиції, бібліотечний колектив району вкотре зібрався, щоб поколядувати і зустріти Старий Новий рік.
        Різдвяні свята з давніх-давен багаті на звичаї. Святий вечір... В кожній родині словом і ділом, всією обстановкою люди створюють у цей день образ багатства, щастя, миру і спокою у своєму домі. Зранку господиня для Святого вечора готує дванадцять пісних страв: узвар, квасоля, гриби, голубці, штруглі з маком і горіхом і т.д. У цій багатій, але пісній їжі представлено най головні плоди поля, городу, саду. Невід´ємною частиною меню святого вечора є кутя.
         Першими сповісниками народження Христа були пастирі. У наш час про віфлеємську зірку нам сповіщають колядники. Радували серце прекрасні колядки,  мелодійність, чудові голоси дітей – колядників (дітей бібліотечних працівників). В репертуарі колядки „Нова радість стала”, „Небо і земля”, „Добрий вечір тобі пане господарю”, „По всьому світу стала новина”, „Де тота звіздочка”, „Бог ся раждає”, „В Віфлеємі новина”.
         З цікавинкою слухали і відповідали на питання новорічної вікторини і дорослі і діти. Підготувала і провела вікторину, а також готувала колядників  заступник директора Майя Володимирівна Бобик. За ініціативи дитячої районної бібліотеки вже другий рік триває  конкурс „Краща  новорічна іграшка”. Ту красу, неповторність, створену дитячими руками, важко переоцінити. Витонченість, неординарність, несхожість одна на одну чудовий вигляд – далеко не вся характеристика ялинкових іграшок, які діти зробили своїми руками. Це і „вертеп”, і „звізда”, і „новорічна композиція ” і ялинки, виготовлені з різного матеріалу, і просто ялинкові іграшки. Призи отримали автори і переможці с. Довге – перше і друге місця Ігнатко Д., Кришеник М., третє місце – „звізда” (автор Іванко Михайлочко). Приз глядацьких симпатій отримала чудова робота „вертеп”, або інакше кажучи „хатинка” (автор Іванко Щадей с. Дубрівка).
         Адміністрація та профком бібліотечних працівників підготували брошуру „З Різдвом Христовим”. Українські колядки, яку отримали кожна бібліотечна установа району.
         Основна мета проведення вечора – збереження традицій, які залишили нам батьки, збереження колядки – маленького різдвяного оповідання по величезну Подію і прославлення головних осіб Святої ночі, яка принесла найбільш радісну, найбільш головну вість – народився Спаситель світу.

 
  




 



 





 

Немає коментарів:

Дописати коментар