вівторок, 13 жовтня 2015 р.

"Право в нашому житті"

У правовій освіті дітей та юнацтва роль  бібліотек, які їх ообслуговують, важко перебільшити. По-перше, вони володіють інформаційними ресурсами і можливістю донести правові знання до читачів за допомогою як спеціальної, так і художньої літератури. По-друге, властиві для бібліотек форми і методи роботи роблять серйозні дисципліни емоційно забарвленими і живими. І по-третє, бібліотеки для дітей та юнацтва підтримують тісні контакти з юридичними організаціями, які можуть надати юним читачам не лише теоретичну, але й практичну допомогу з правової освіти та з питань захисту дитячих прав.
В рамках Всеукраїнського тижня права, 9 жовтня 2015 року у 4-Б класі Іршавської гімназії працівник дитячої бібліотеки Жабко Оксана Іванівна провела годину права «Право в нашому житті», під час якої ознайомила дітей з їхніми правами та обов’язками, основними державними та міжнародними документами, в яких прописані та затверджені права людини і які утверджують повагу дитини до права. Бібліотекар  розповіла дітям про права і обов’язки, визначені Конвенцією про права дитини, навчала правильно реалізовувати їх у повсякденному житті, виховувати в учнів поважне ставлення до власної особистості та оточуючих.
Також до уваги учнів була представлена книжкова виставка «Закон захищає дитинство».
Крім цього, у Іршавській центральній районній бібліотеці була оформлена книжкова виставка «Твої права – твій захист». Бібліотекар Балега М.В., яка обслуговує юнацтво, проводила біля виставки бесіди, знайомила користувачів юнацького віку з  правовою літературою, яка є у фондах районної бібліотеки.
        Хотілося б вірити, що  наші зусилля не були марними, що ми живемо  і будемо жити в правовій державі, де мешкає більшість законослухняних громадян, принаймні ми на це сподіваємось.













Немає коментарів:

Дописати коментар