неділю, 4 жовтня 2015 р.


Зорепадом летять роки…

Весна і літо… Як швидко вони промайнули. І ось, тихою ходою підступила осіння пора. Так само швидко й непомітно, наче сизокрилим птахом, пролітають роки людського життя, залишаючи за собою лише солодкі спогади. Але життя з приходом старості не закінчується, а навпаки, насичується новими враженнями, досвідом, мудрістю.
Людська «осінь», як і природа, буває різною. В одних вона палахкотить розмаїттям барв, у інших – тиха та самотня, як «бабине літо». 
Щоб зробити життя літньої людини більш яскравішим та щоб ніхто не почував себе одиноким та безпорадним, було прийнято рішення 1 жовтня у всьому світі відзначати Міжнародний день людей похилого віку. В Україні це також і День ветерана.
Це свято наших батьків, бабусь і дідусів, коли ми віддаємо їм свою любов, шану та вдячність за їхню мудрість та душевну теплоту, яку вони вкладають у наші серця, память та культуру, оберігаючи від багатьох помилок своє майбутнє покоління. А з іншого боку, усвідомлення того, що вони нам потрібні, що ми їх любимо, що їх думка для нас важлива – велика радість для людей похилого віку.
Тож, осіннього сонячного дня, 1 жовтня 2015 року, в читальній залі Іршавської районної бібліотеки відбулось свято «Зорепадом летять роки». 
В теплій та щирій атмосфері, розпочалось свято виступом народного хору ветеранів, які подарували присутнім «Молитву за Україну» та «Віночок Закарпатських пісень».
Віршованими рядками привітала учасників дійства ведуча Воробканич О.І. та ознайомила з книжковою виставкою «Вік життю не поміха».
Значної підтримки набуло свято з боку місцевої влади. З нагоди урочистості, слово було надано голові Іршавської районної державної адміністрації Горіну О.В., раднику Іршавської районної ради Симканинцю В.А.та міському голові Бобику С.С. В їхніх виступах пролунали тільки найкращі і найщиріші привітання нашим поважним гостям, а найактивніших було нагороджено грамотами та подарунками. 
Теплі слова вітань сказали також голова районної ради ветеранів Білинець Денис Михайлович, голова первинної організації ветеранів м.Іршава Берегій Ігор Євгенович та староста народного хору «Ветеран» - Глушко Марія Іванівна.
На закінчення святкового дійства, у спільному виконанні всіх учасників зустрічі прозвучали «Многії літа», після чого для всіх запрошених гостей поважного віку був організований солодкий стіл, на якому ще довго лунала задушевна розмова. 
Тож, маємо надію, що цей захід надовго залишиться у добрих та вдячних спогадах наших ветеранів та учасників клубу «Золотий вік».

Летять літа, як білі журавлі,
Дзвенять, як ті волошки в житі.
Та не зникає слід їх на землі,
Якщо для добрих справ були прожиті.






























Немає коментарів:

Дописати коментар