пʼятницю, 16 жовтня 2015 р.


«Степ та воля-козацька доля»

      Покрова - християнське свято, надзвичайно шановане у православному світі. В Україні це свято релігійне, національне й родинне.
     Божу Матір Покрову вважали своєю покровителькою запорізькі козаки. Саме 14 жовтня відзначали престольне (храмове) свято головного на Січі храму - Покровського. В Україні свято набуло ще й козацького змісту й отримало другу назву - Козацька Покрова.
     З 1999 року свято Покрови в Україні відзначається як День українського козацтва, а цього року - ще й День захисника України. Відзначили цей день і в Броньківській ЗОШ. З учнями 8 класу було проведено історичну годину «Степ та воля-козацька доля». Завідувачка сільської бібліотеки-філії розповіла присутнім про виникнення свята Покрови, його значення та історію, а шкільний бібліотекар Бурдюх Ганна Іванівна познайомила учнів з народними прикметами та історією виникнення українського козацтва. Також було оформлено книжкову виставку та продемонстровано мультимедійну презентацію. Підвела підсумки учитель історії Геда Наталія Василівна,яка наголосила,що наш обов’язок-неухильно дотримуватися заповідей предків,берегти здобуте у важкій боротьбі і стати справжніми патріотами молодої держави -України.







Немає коментарів:

Дописати коментар