неділю, 23 листопада 2014 р.

Стоїть в скорботі мати Україна, 
біля могил дітей своїх стоїть
81 рік тому по Україні гуляла смерть. Смерть без війни, без посухи чи потопу. Смерть спустошила села й хутори, і живі не встигали хоронити мертвих. Смерть мала ім'я - Голод.
Голодомор 1932-1933 років одна з найбільш трагічних сторінок історії українського народу. Щоб вшанувати пам’ять невинно убієнних жертв Голодомору у відділі бібліотечно - інформаційних технологій працівниками Бровді Г.В. та Бровді Я.О. 21 листопада було проведено історичну годину «Стоїть в скорботі мати Україна, біля могил дітей своїх стоїть».
Працівники відділу розповіли про страшні тридцяті роки XX століття. Що людям довелося пережити через зраду країни, близьких, злидні й постійний страх.
Доповненням до заходу став перегляд фільму про жахливі факти геноциду окупаційної влади проти українського народу. Викликаючи жаль і співчуття присутні були глибоко вражені матеріалами, шокуючими фактами і документами страшної трагедій двадцятого століття.
На закінчення присутні вшанували хвилиною мовчання та запалили свічки пам’яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду у 1932 – 1933 рр.

 





Немає коментарів:

Дописати коментар