середу, 16 грудня 2015 р.

Це магічне слово «Колос»

Притулившись до могутніх Карпатських гір, у самому географічному центрі Європи, розташована одна з найменших, але одна з найгарніших областей України – Закарпаття. Багатонаціональна  Срібна Земля здавна славиться своїми працьовитими, мудрими та талановитими людьми.
А ще ми, закарпатці, як ніхто інший гордимося своїми славними атлетами, зокрема тими, хто свої перші кроки у великий спорт робив на шкільному спортивному майданчику, на стадіоні чи на футбольному полі за селом.
Саме з нагоди 65–річниці створення Закарпатської обласної організації Всеукраїнського фізкультурно–спортивного товариства «Колос» АПК Украни, вийшла друком книга «Це магічне слово «Колос»», презентація якої і відбулась 15 грудня 2015 року в Іршавській центральній районній бібліотеці. Один із авторів – Василь Михайлович Гаджега, наш земляк  з с.Кам'янське, кращий спортивний журналіст  України 2009 та 2011рр. за версією НОКУ, представив книгу на суд читача.
Архівні та газетно-книжні матеріали про становлення та розвиток в області ДСТ «Колос», короткі розповіді про кращих сільських атлетів, тренерів, керівників та організаторів сільського фізкультурно-спортивного руху на Срібній Землі, цікаві архівні фотоматеріали й довідкова інформація все це розміщено на 229 сторінках науково – популярного видання.
Присутній на презентації головний редактор районної газети «Нове життя» - Василь Васильович Шкіря представив читачам автора та запрошених гостей – Данканича  Андрія  Васильовича, завідувача сектором молоді та спорту Іршавської РДА та майстра спорту з важкої атлетики СРСР Світлика Юрія Васильовича.
Василь Михайлович - цікавий співрозмовник, поділився своїми спогадами про працю на журналістській ниві, зустрічі з відомими спортсменами, коротко розповів про книгу. Також познайомив присутніх із іншими своїми виданнями, подарував ілюстровані календарі, привітав всіх з наступаючими святами. 























Немає коментарів:

Дописати коментар