вівторок, 26 квітня 2016 р.

Відлуння Чорнобильських дзвонів у серці навіки звучить...

Як не дивно, люди іноді виступають ворогами природи, не задумуючись над тим, що в першу чергу виступають ворогами собі. І тоді трапляється біда. Найстрашніша трапилась у ніч з 25 на 26 квітня 1986 р.  Вибух 4-го енергоблоку Чорнобильської АЕС  призвів до викиду в оточуюче середовище величезної кількості радіації. Наслідки аварії жахливі – це сотні людських смертей, заражень та хвороб. Виведена з господарського обігу частина території України під назвою «зона відчуження» – це родючі землі, лісові масиви та водоймища. Для когось це можливо і «зона відчуження», а для нас це Батьківщина, це відірвана часточка України. Всі ці страшні події є свідченням того, до якої біди можуть призвести людська недбалість, безвідповідальність, байдужість.
25 квітня 2016 року виявилось насиченим для бібліотекарів відділу обслуговування Іршавської центральної районної бібліотеки. Спочатку вони завітали до Іршавської гімназії, де для учнів 5-го (кл.кер. Бокотей О.М) та 6-го (кл.кер. Зейкан М.Ф.) гімназійних класів провели урок пам’яті «Позбав Чорнобильського лиха народи всі і грішних нас…», під час якого учням продемонстрували відеоролик про Чорнобильську трагедію та ознайомили з переглядом літератури «Біль і тривоги Чорнобиля».
Потім, на запрошення керівництва Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, прийняли участь у годині-реквіємі «Дзвони Чорнобиля». Інсценізацію   повісті К.Мотрич «Політ журавлів над нетолоченими травами» вдало доповнив огляд літератури «Віч-на-віч з Чорнобилем».
Бібліотекарі відділу обслуговування Іршавської центральної районної бібліотеки щиро вдячні за співпрацю керівникам названих навчальних закладів міста.
Також до  30-ї річниці Чорнобильської трагедії  у відділі обслуговування Іршавської центральної районної бібліотеки оформлено  книжкову виставку- реквієм «Чорнобиль… Біль і пам'ять вічні», яка демонструватиметься протягом 2-х тижнів, отож всі бажаючі можуть відвідати бібліотеку і ознайомитись з представленими матеріалами.
Минуло вже багато років, а чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей: i тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, i тих, хто пiзнiше народився далеко вiд покривдженої землi. Цей день завжди буде об'єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією. 




















Немає коментарів:

Дописати коментар