пʼятницю, 8 квітня 2016 р.

Пізнай свій рідний край

Кожній людині притаманна любов до рідного краю, «малої Батьківщини». Чуття Вітчизни супроводжує нас усе життя і є одним із найсвітліших і найсвятіших.
Нині патріотичне, національне виховання дітей займає провідне місце в навчально-виховному процесі та роботі дитячих бібліотек. Вихованню патріотичних почуттів любові до рідної землі, збагаченню духовного світу дитини допомагає використання краєзнавчого матеріалу. З огляду на це, зростає роль краєзнавства, зокрема його культурно-мистецьких, літературних напрямків. Саме бібліотека формує особистість на ґрунті історії, культури, традицій народу. 
Іршавська районна бібліотека має чималий краєзнавчий фонд, який містить різні документи з історії Закарпаття та Іршавщини, їх літературне та культурно-мистецьке життя, про видатних людей рідного краю. Є в бібліотеці література про історію міст Закарпаття, твори місцевих письменників і поетів.
Безумовно, одним із найкращих засобів популяризації краєзнавчої літератури є проведення різноманітних масових заходів, один з яких відбувся 6 квітня 2016 року. Заступник директора по роботі з дітьми Бобик Майя провела бібліотечну мандрівку «Пізнай свій рідний край» з учнями 4-В класу Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 (кл.кер.Онисько М.І.)
Щоб повніше розкрити багатство краєзнавчого фонду, бібліотекарі представили книжкову виставку «Мій любий край – це серця рідна пристань», яка викликала неабиякий інтерес у дітей.
Не менш цікавою виявилась і екскурсія у районний історико-краєзнавчий музей Іршавського БДТ. Директор музею, Світлинець Андрій Андрійович, розповів дітям про історію виникнення музею, експонати та видатних людей краю.
Дуже приємно, що наша краєзнавча робота не є марною, що вона потрібна і затребувана читачами, не залишає їх байдужими і спонукає до вивчення рідного краю.









































Немає коментарів:

Дописати коментар