четвер, 12 травня 2016 р.

Відповідальне майбутнє…
Таку назву мала інформаційна година яку провела центральна районна бібліотека з учнями Брідської загальноосвітньої школи І-ІІІст.
     Здатність і бажання вести активне статеве життя у підлітків з'являється раніше, ніж можливість зрілої реалізації таких відносин. Вступаючи в сексуальні стосунки, підлітки повною мірою не усвідомлюють наслідків, а здатність нести за них відповідальність у них ще дуже обмежена. Роль і увага бібліотеки і школи, а особливо батьків, на цьому етапі дуже важливі - вчасно пояснити дітям, що сексуальні стосунки передбачають відповідальність двох дорослих людей за себе і своє здоров'я, одне за одного і за можливу появу третього - їх дитини. Послідовне формування у підлітків дорослого ставлення до сексуальності є набагато доцільнішим і ефективнішим за заборони, залякування і жорсткі обмеження.
    «Творити майбутнє потрібно відповідально, адже це дозволить вам навчитись приймати обґрунтовані рішення й уникати небезпечних ситуацій, які стосуються вашого життя. Тільки володіючи відповідними знаннями і маючи непохитну життєву позицію, дбаючи про своє здоров’я можна досягти щасливого життя» з такими словами до учнівської аудиторії звернулась директор Брідської ЗОШ Наталія Іванівна Галінська.
        Молодь є однією з груп, найбільш уразливих до ризиків не планової вагітності та абортів. А серед причин потрапляння в неприємні життєві історії можна назвати надмірну довірливість хлопця до дівчини, і навпаки, не сформованість навичок критичного мислення, відсутність бачення власного щасливого життя, а основне відсутність потрібної інформації. Саме тому бібліотекар відділу бібліотечно - інформаційних технологій – Ганна Бровді, і представила проект «Майбутнє варто планувати» та інформаційні матеріали програми «Здоров’я жінок України», який покликаний допомогти молодим людям прийняти правильні рішення стосовно планування сім'ї та репродуктивного здоров’я, використання сучасних та ефективних методів контрацепції як альтернативи не плановій вагітності та абортам.



















Немає коментарів:

Дописати коментар