четвер, 30 червня 2016 р.

День Конституції України
28 червня на Україні відзначається державне свято - День Конституції. У цей день в 1996 році Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України   Ухвалення Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.
        
На зустріч, присвячену цьому дню, працівники Іршавської районної бібліотеки для дітей запросили вихованців літнього табору "Чебурашка".  Бібліотекарі розповіли про  історію створення головного Закону України, помандрували у часи гетьмана Пилипа Орлика та розповіли про першу Конституцію, створену відомим українцем. Також був проведений огляд основних статей, де говориться про права і свободи громадян та Незалежність нашої країни.
 Діти ознайомились з книжковим переглядом літератури "Джерело права і свободи", яка знайомить з  основними державними символами України. Їм настільки було цікаво, що затримались у бібліотеці надовго.











Немає коментарів:

Дописати коментар