пʼятницю, 18 листопада 2016 р.

18 листопада 2016 року в Іршавській ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 працівниками Іршавської районної бібліотеки для дітей до дня толерантності було  проведено годину з етики  «Мистецтво жити у світі несхожих людей». Бібліотекарі ознайомили учнів 5-х класів з історією появи самого слова толерантність, його значенням. Метою проведення заходу стало розкриття поняття "толерантність", показати певні рівні толерантної поведінки людини, вміння аналізувати, приймати рішення, вчитися конструктивно виходити з конфліктних ситуацій, бути лояльними та терпимими до думок та вчинків інших людей.
Бібліотекарі  розповіли  учням  про основні принципи Декларації толерантності, яка була прийнята на Генеральній Конференції ЮНЕСКО 16 листопада 1995 року. Відтоді цей день визначено як Міжнародний день толерантності.  До перегляду був запропонований відеоролик "Толерантність".
У світі сьогодні все частіше і частіше виникають складні, конфліктні ситуації, пов'язані з нерозумінням одних людей іншими. Страшно жити в світі, де люди вбивають один одного тільки тому, що у них інший колір шкіри, інша віра, інші переконання. Який вихід? Змінити світ навколо себе, тому що, якщо не ти, то хто?
Всі присутні на заході вкотре переконались, що бути толерантним і просто і складно водночас, що це наче б то просте слово із 13 літер, а вмістилося у ньому так багато.



















Немає коментарів:

Дописати коментар