пʼятницю, 25 листопада 2016 р.

ПАМ'ЯТЬ ПРО ГІРКЕ МИНУЛЕ…

24 листопада 2016 року  учні старших класів Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 зібралися на годину-реквієм «Голодні очі: все про Голодомор», щоб вшанувати пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років.
Організатори заходу, працівники Іршавської районної бібліотеки для дітей,  розкрили для присутніх механізми вчиненого комуністичним режимом у 1932-1933 роках злочину проти людяності – вбивство голодом мільйонів мешканців України. Активну участь у проведенні заходу приймали учні 5-х та 7-9- х класів.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять померлих під час Голодомору. На вшанування пам’яті усіх загиблих в роки Голодомору в залі запалили свічки, як символ приєднання до Акції «Запали свічку пам’яті».
На заході було продемонстровано документальний фільм «Україна-забута історія-Голодомор», лунала прониклива музика та пісенні твори. Було представлено також перегляд літератури з фонду  Іршавської районної бібліотеки для дітей «І свічка плакала в скорботі». Кожен з присутніх мав можливість переглянути  літературу, щоб дізнатись правдиві свідчення про події Голодомору 1932-1933 рр. Особливо учнів зацікавила книга «Український голокост 1932-1933: Свідчення тих, хто вижив».
















Немає коментарів:

Дописати коментар