пʼятницю, 20 січня 2017 р.

І обнялися береги! Одного, вічного народу!

22 січня – День Соборності України. День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання  Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося  22  січня 1919 року на Софійській площі в Києві.
Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року.
До Дня Соборності України 19 січня 2017 року для відвідувачів відділу обслуговування Іршавської районної бібліотеки бібліотекарі запропонували тематичну годину  «І обнялися береги! Одного, вічного народу» та провели історичний репортаж біля книжкової виставки «Книга єднає Україну». Присутні з зацікавленістю слухали історію виникнення свята, жваво дискутували про поняття соборності України, ділилися своїми роздумами про події сьогодення.








Немає коментарів:

Дописати коментар