середу, 18 січня 2017 р.

Христос рождається!
Славімо його!

Днями профком та адміністрація бібліотечних працівників району організували та  різдв`яно - новорічне свято.
...І знову, як багато століть тому, звучать різдв`яні мелодії. Від господи до господи, від родини до родини, від села до села, від громади до громади вирушає гурт колядників, які звістуючи  про народження Ісуса, бажають  рідним та близьким многая літа, щастя, здоров`я, злагоди і достатку.
Різдвяне свято зібрало разом і бібліотечних працівників району. Почалося свято з екскурсії в Іршавський районний історико-краєзнавчий музей. Традиційно, разом з батьками, прийшли поколядувати діти. З уст малечі і дорослих лунали прекрасні колядки: „В Віфлеємі новина”, „Бог ся раждає”, „Дивная новина”, „Радуйся, земле”, „Небо і земля” та багато інших. Самобутність нашої закарпатської колядки в тому , що вона гармонійно поєднує давнє і нове.
Привітали бібліотекарів голова райкому профспілки працівників культури О.І.Сідор, директор Іршавської РЦБС М.В.Бобик, голова профкому бібліотечних працівників М.П.Федоричко.
З цікавістю і задоволенням відповідали діти на запитання новорічної вікторини: „ Новорічний калейдоскоп”. Кмітливість та жвавість проявили колядники і в конкурсах рідв`яно- новорічної тематики.
Невід`ємною частиною свята стало підведення підсумків конкурсу „Новорічна іграшка своїми руками.” Як і кожного року, діти прибрали ялинку іграшками, виготовленими власноруч. Призові місця за кращі роботи отримали бібліотекарі с. Ч. Потік, с. Ільниця- 1, с. Підгірне.
Працівники Іршавської районної бібліотеки та Іршавської районної бібліотеки для дітей оформили перегляд літератури «Дивосвіт різдвяних свят».
Будучи часткою незнищеної української культури, колядки живуть , приносять радощі, моральне оздоровлення людям упродовж століть. Наша мета – зберегти і примножити традиції прадідів, дідів, батьків. Колядуймо з нами, колядуймо на щастя, на здоров`я, радість нашого роду і народу.






































Немає коментарів:

Дописати коментар