понеділок, 11 травня 2015 р.

А слід війни не стерти!
   
«Був тихий літній день погожий,
Був ясен світ і мирний труд заможний!
І ось біда нечувана,страшна…
                                                                Зірвався зойк розпачливий: «Війна!!!»

       8 і 9 травня Україна відзначає День пам’яті і примирення та 70-ту річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
        Ці дні уособлюють героїзм, силу духу, ратну працю й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійсненних мрій і задумів. Для нас, нащадків захисників Батьківщини, найвищою життєвою істиною є вірність їх справі і громадянському обов’язку, довічна шана й повага.
       Наш земний уклін усім, хто здобував перемогу, виніс роки окупації, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край.
      Міцного здоров’я Вам, успіхів і наснаги у Ваших справах, щастя, радості й миру у Ваших оселях!
      До цієї знаменної дати у Великораковецькій сільській бібліотеці оформлено постійно діючу ілюстровану книжкову виставку «Шляхами подвигу і слави» за такими розділами: «Партизанськими стежками Карпат», «Сповіді, обпалені війною», «Відлуння війни у пам`яті народній». Біля виставки проведено огляд літератури «Кожен рік салютує весна Перемоги».
         8 травня – в  День пам`яті та примирення, відбувся перегляд документального кінофільму «Друга світова війна». Він ознайомив наших користувачів з історичними подіями того часу та наслідками, які вона мала для народу. Після перегляду відбулося обговорення про те, що навчив фільм кожного з нас, а навчив він нас одне – порох у порохівницях треба завжди тримати сухим…




Немає коментарів:

Дописати коментар