середу, 13 травня 2015 р.

Весна обпалена війною!


    Весна іде, і переможним кроком
В тюльпановому вічному вогні
Йде травень крізь хвилини, дні і роки, 
Несе нащадкам спогади свої.

       Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами. Не можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших. Для України Друга світова війна – національна трагедія, під час якої українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі інтереси.
        8 травня у світі відзначають відразу дві пам'ятні дати: День Перемоги в Європі і День пам'яті та примирення, присвячений пам'яті жертв Другої світової війни. З цього року разом з усім світом їх відзначає і Україна. Долучилася до святкування пам’ятних дат і бібліотека села Бронька. Разом з школою було проведено ряд масових заходів. Настоятель сільської церкви о. Андрій відслужив панахиду за загиблими воїнами-односельчанами у Другій світовій війні, а учні школи біля пам’ятника поклали квіти та нагадали присутнім про велику ціну перемоги,яку заплатив наш народ, декламували вірші. Всі присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. В сільській бібліотеці бажаючі могли познайомитись з книжково-ілюстративною виставкою «Шляхами мужності і слави». Також в бібліотеці було проведено годину пам’яті «Весна обпалена війною!», на якій учні Броньківської школи дізналися про запровадження в Україні нової пам'ятної дати – Дня пам'яті та примирення,яка встановлюється для "вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих".
       Підбила підсумки заходів заступник директора Марія Іллічна Радь, яка сказала, що все далі відходять грізні роки Другої Світової війни. Але не згасає пам'ять про тих, хто приніс на вівтар Великої Перемоги своє життя, хто поліг у боях заради щастя інших.

Зав.бібліотекою-філією с.Бронька
 А.Р.Свистак









Немає коментарів:

Дописати коментар