понеділок, 22 лютого 2016 р.


«У нашій пам’яті вони назавжди залишились…"

   21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких у жалобних промовах назвали «Небесною сотнею». На шляху до незалежності україн¬ський народ часто втрачав своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку за гарне майбутнє нашої держави стали і герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби зі злом у 2014 році, заплативши за перемогу надвисоку ціну - власне життя.
     Напередодні другої річниці з дня пам’яті героїв Небесної Сотні в бібліотеці села Івашковиця для дітей з учнями 1-4 класів пройшла година пам'яті «У нашій пам’яті вони назавжди заишились…" З розповіді завідуючої школи учні дізнались коротку історію розвитку подій на Майдані, про те, як молодь піднялася проти корупційної та злочинної влади і про те, як розгорталися події взимку в Києві.
      Завідуюча бібліотеки зачитала дітям зворушливий вірш-послання сина до матері про події на Майдані. Діти також читали вірші, присвячені загиблим героям. Після чого героїв вшанували хвилиною мовчання та покладанням лампадок до меморіального плакату «Небесна сотня».
     Після цього до уваги присутніх була представлена презентація книги Надії Савченко «Сильне ім’я Надія», де авторка цікаво і реалістично розповідає про своє життя та події на Майдані та у в’язниці.
      До уваги присутніх була створена тематична поличка "Хто вмирає в боротьбі - в серцях живе повіки!".
       Ми спільно маємо зберегти пам’ять про кожне життя. Обов’язок всіх українців долучитися до того, щоб подвиг героїв Небесної Сотні, пам’ять полеглих була завжди оповита ореолом слави і стала взірцем для майбутніх поколінь.








Немає коментарів:

Дописати коментар