пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

День пам'яті воїнів-афганців

Кожен день, кожен час пам᾿ятайте,
Скільки жертв нам війна принесла.
Все, що можна , для миру віддайте,
Збережіть для нащадків життя!

       15 лютого в нашій країні відзначають скорботний День пам'яті воїнів-афганців. Всі ті, хто воювали на афганській землі і повернулися з Афганістану і ті, хто назавжди залишилися там, і ті, хто вірили в перемогу – довго чекали цього дня – 15 лютого 1989 року. Десять років йшла неоголошена війна. На тій війні обірвалися тисячі життів молодих воїнів.
   Саме цього дня в бібліотеці-філії с. Імстичово радо зустрічали шановних гостей, односельців-афганців. Спільний захід Будинку культури та бібліотеки – філії с.Імстичово був присвячений 27-й річниці виводу військ з Афганістану. Для воїнів – інтернаціоналістів та учасників бойових дій - це особлива дата. Згадувати пережите їм набагато комфортніше в колі побратимів, тому їх присутність в цей день в бібліотеці – для нас велика честь.
     Їх почуття і подвиги оспівані поетами, а ми, за допомогою поетичного слова виражаємо свою повагу, вдячність за мужність, за вірність присязі, стійкість на війні і в мирному житті. Діти з притаманною їм безпосередністю розповідали вірші, співали пісень. А також всі могли ознайомитись з виставкою-спогад «Крізь пекло афганської війни», на якій були представлені книги про цю страшну війну та фотографії наших односельців, які брали участь у бойових діях.
   Всі, хто брав участь у літературно-музичній годині щиро бажали воїнам – інтернаціоналістам щастя і здоров´я, добробуту і всіляких гараздів, успіхів і миру.








Немає коментарів:

Дописати коментар