середу, 24 лютого 2016 р.

"Хотіла б я піснею стати..."


          25 лютого - 145 років від дня народження Лесі Українки (1871-1913), української поетеси.
За своє недовге 42-річне життя Леся Українка створила безсмертні перлини в усіх жанрах літератури – від витонченої лірики до глибоких драматичних поем, від гострих поезій громадянського пафосу до філософських, а інколи й іронічних роздумів, від серйозних публіцистичних і критичних статей до казкового світу феєрій і дитячої літератури.
Рідна українська земля, її велична, героїчна, а подекуди й сумна історія, багатогранна і неповторна художня творчість, співуча мова, - ось джерела, що живили і надихали її творчість.
Першим помітив і оцінив величезний талант Лесі Українки Іван Франко, сказавши, що від часу Шевченкового "Заповіту" Україна не чула такого сильного, гарячого та поетичного слова.
До дня народження Лесі Українки в Іршавській районній бібліотеці для дітей, у Іршавській центральній районній бібліотеці працівники підготували книжкові виставки «Вона жива і вічно буде жити», «Єдина! На всю Україну!» творів Л.Українки та про цікаві сюжети життєвого та творчого шляху відомої поетеси.
 Для більшого ознайомлення та ширшого кола вікових категорій населення міста, виставку було представлено і у міському парку Іршави, де не тільки діти, молодь, а й їх батьки мали змогу знову пірнути у величну поезію.
Нині ми з повним правом можемо говорити про Лесю Українку, як про нашу сучасницю, бо її полум'яні твори завжди будуть живильним джерелом духовної наснаги для нових і нових поколінь.





















Немає коментарів:

Дописати коментар