пʼятницю, 14 листопада 2014 р.

«Складне поняття толерантність»
        13 листопада 2014 Іршавській ЗОШ І-ІІІ ст..№ 1 для учнів 3- в класу працівниками Іршавської районної бібліотеки для дітей  було проведено пізнавальну годину  з етики «Складне поняття толерантність» до  Міжнародного  дня толерантності. Юні читачі дізналися, що саме в цей день в 1995 році Генеральна конференція ЮНЕСКО в Парижі прийняла «Декларацію принципів толерантності».
         Що ж таке толерантність? На ці  дитячі запитання давали відповідь бібліотекарі  Ваш М.В. та Жабко О.І. Вони повідомили учням, що  у перекладі з латині – це «терпіння», «терпимість». Сьогодні поняття «толерантність» має багато визначень: це співробітництво, дух партнерства, відмова від домінування та заподіяння шкоди, терпимість до чужих думок, визнання своєї рівності з іншими, тобто це вміння різних за світоглядом, несхожих один до одного людей жити в мирі і злагоді та зберігати свою індивідуальність.
       Думки  визначних людей про толерантність, які учні могли побачити при перегляді відеоролика були цікавими та пізнавальними  для дітей.
       Учні  погодилися, що потрібно дотримуватися толерантного стилю поведінки, тобто вчитися розуміти інших, співпереживати, співчувати, допомагати та бути милосердними.







Немає коментарів:

Дописати коментар