пʼятницю, 28 листопада 2014 р.

Пам'ятайте про Голодомор…
           Пам’ять -- нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок вписано криваво-чорним кольором. І одна з найтрагічніших сторінок історії України не повинна бути забутою, адже її чорне крило простягнулося майже над кожною сім’єю рідної країни. Це - голодомор 1932-1933 років. Немає страшнішої смерті, ніж повільна смерть від голоду. А так вмирала майже вся Україна. І ніхто не знав, скільки живого люду лягло у могили - старих, молодих і дітей, і ще ненароджених у лонах матерів.
         Озиратися в минуле треба кожному. Людина не живе в одному часі, а у трьох часових вимірах: у минулому, сьогоденні та майбутньому. Дорога в майбутнє пролягає через минуле. Тому, треба осмислити власне минуле, зрозуміти його, бо історія повторюється. Це наша історія, і ми повинні знати і пам’ятати її.
        До цієї трагічної дати працівниками Іршавської районної бібліотеки для дітей для учнів Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 та Іршавської гімназії було проведено інформаційний урок «Скорботна свічка пам'яті святої», у супроводі мультимедійної презентації, та перегляд літератури "Без війни, без вини…".
 
        Відкривайтесь небеса! Зійдіть на землю всі українські села, хутори,
        Повстаньте над планетою, невинні душі, збудуйте пам’яті негаснучий собор!



















Немає коментарів:

Дописати коментар