неділю, 30 листопада 2014 р.

«Не дай СНІДу шанс: 
хто попереджений, той захищений»

Життя мов райдуга – яскрава й радісна,
Ти СНІДу «Ні» скажи, здоровим будь завжди!
Красу свою душі, цінуй та бережи.

На передодні відзначення Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДом бібліотекар відділу бібліотечно–інфомаційних технологій Іршавської центральної районної бібліотеки Бровді Г.В. у співпраці з педагогом-організатором Брідської ЗОШ І-ІІІст.  Огарь М. В. та зав. бібліотеки - філії с. Брід Данканич М. М. 27 листопада, було організовано і проведено слайд-лекцію «Не дай СНІДу шанс: хто попереджений, той захищений».
Ця слайд-лекція - це попередження всім про болючу рану суспільства - СНІД. Учні Брідської ЗОШ І-ІІІст. мали можливість ознайомитись з поняттям ВІЛ/СНІД та їх ознаками, дізнатись про основні шляхи зараження цією хворобою, які є клінічні прояви ВІЛ/СНІДу та що потрібно знати для того, щоб уникнути зараження ВІЛ/СНІДом.
Про страшну хворобу ХХІ століття розповів запрошений Ломага Михайло Васильович, який пропрацював все життя фельдшером, написав багато книг, в тому числі і про медицину.
Для ефективного засвоєння почутого матеріалу присутні переглянули фільм про ВІЛ/СНІД «Життя на повну силу». А після перегляду, серед учнів провели анкетне опитування, щодо обізнаності з питань ВІЛ/СНІДу.
По закінченню слайд-лекції школярі зрозуміли, що ВІЛ/СНІД може загрожувати всім, але якщо людина дбає про своє здоров’я, веде здоровий спосіб життя, живе за законами моралі, має міцну сім’ю, ризик заразитися ВІЛ-інфекцією стає мінімальним. 

















Немає коментарів:

Дописати коментар