неділю, 23 листопада 2014 р.

Пам'ять про голодні роки
Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок написано криваво-чорним кольором. Особливо вражають сторінки, де викарбовано  слово – голод.
Немає страшнішої смерті, ніж повільна смерть від голоду.  А так вмирала майже вся країна.
1932-1933 років в Україні  був великий голод. Не було війни, а люди вмирали. І ніхто не знав, скільки живого люду лягло  у могилу – старих, молодих, і ще ненароджених у лонах матерів  дітей.
Голодомор забрав мільйони людей. Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні  знати і пам’ятати  про них.
Напередодні цієї трагічної дати в актовому залі Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 було проведено урок-реквієм для учнів школи. Цей урок організувала і провела разом з учнями  6-го класу вчителька історії Корпош Світлана Михайлівна. Крім того, дирекція школи запросила бібліотекарів районних бібліотек, які підготували мультимедійну презентацію про голодомор «Страта голодом: невідомі сторінки геноциду українського народу» та перегляд літератури «Без війни, без вини…».
Хай пам'ять про всіх невинно убієнних згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення нашої держави.































Немає коментарів:

Дописати коментар