пʼятницю, 7 листопада 2014 р.

БЕЗЦІННА СПАДЩИНА МОГО НАРОДУ

        Яка прекрасна українська мова!  Виплекана колоссям, землею, виспівана птахами, звеличена письменниками. Мово… Яка ти багатогранна, ніжна, чиста, як промінчики сонця, що яскравим сяйвом осипають землю добром, радістю, плодами!
         9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови. Це свято було встановлено Указом Президента України в 1997 році і відзначається щорічно на честь українського літописця Преподобного Нестора, послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.
       6 листопада до дня української писемності і мови в Іршавській ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 бібліотекарями Жабко О.І. та Балега М.В. було проведено годину мовознавства   "Безцінна спадщина мого народу" для учнів 7-9 класів. Про історію свята, особливості його відзначення, про красу і багатогранність української мови учням  розповіла заступник директора по роботі з дітьми Іршавської ЦБС Бобик М.В. 
        Доповнили виступи бібліотекарів книжкова виставка «Там де живе рідна мова, живе український народ» та мультимедійна презентація.











Немає коментарів:

Дописати коментар