четвер, 8 червня 2017 р.


       10-ий фестиваль “Книгоманія” стартував  1 червня 2017 року у м. Львів. Тут зібрались книгомани з усієї України. Закарпатську область мали честь представити Штець Василь (Іршавський район с.Ільниця) та Черепаня Анастасія (Мукачівський район с.Ключарки), які стали переможцями ІІІ-го етапу конкурсу у м.Ужгород. Супроводжувала юних “суперчитачів” в.о.заступника директора по роботі з дітьми Іршавської РЦБС Жабко О.І.
Дитячий Форум — один з найбільших фестивальних заходів в Україні для розвитку та радості дітей, у 2017 перетворився на Космічну Галактику. Ось і наші книголюби готові до космічних подорожей як у реальному, так і віртуальному просторі.
У перший день Книгоманії учасники відвідали Дитячий форум видавців, прогулялись Львовом та придумували як популяризувати читання. Відбувся брейн-штормінг "Як зробити, щоб люди читали?” за участю дитячих письменників:  Анастасії Левкової, Мар'яни Савки, Наталки Малетич та Юлії Ліщинської, а вечером пройшла вечірка-знайомство у Геокуполі (Палац мистецтв).
Програма другого дня була не менш насиченою. З самого ранку з книгоманами було проведено пригодницький квест середмістям Львова, зустріч з дитячими письменниками, а уже вечером пройшла урочиста церемонія нагородження Всеукраїнського конкурсу читання «Книгоманія-2017» у Науковій бібліотеці ЛНУ ім. Івана Франка.
Третій день так само був дуже цікавий, адже всі учасники фестивалю дитячого читання мали змогу побувати на екскурсії Високим замком, потім - перегляд короткометражок, написання власних сценаріїв, обговорення їх з письменниками, екскурсія в Астрономічну обсерваторію ЛНУ ім.Івана Франка.
На фестивалі дитячого читання “Книгоманія — 2017” цьогоріч було космічно весело, космічно креативно, космічно пізнавально!





































Немає коментарів:

Дописати коментар