пʼятницю, 16 червня 2017 р.

Виїзний семінар у Нижньому Болотному
«Бібліотечні фонди: нові тенденції формування та організації»

15 червня 2017 року центральна районна бібліотека провела виїзний семінар на базі бібліотеки-філії с.Н.Болотне. У ньому взяли участь бібліотекарі сільських бібліотек-філій району. На семінарі розглядались проблемні питання формування та використання бібліотечних фондів. Програма семінару була насичена. З доповіддю про стан та перспективи розвитку бібліотечних фондів, виступила директор Іршавської районної централізованої бібліотечної системи Майя Бобик. Фахівці районної бібліотеки надали консультації: «Інструктивно-регламентуючі документи щодо формування та організації бібліотечного фонду» (Марія Федоричко, провідний бібліотекар відділу комплектування і обробки літератури); «Організація роботи з фондом в перехідних умовах децентралізації» (Любов Бровді, завідувач методично-бібліографічного відділу ЦРБ); «Комплектування та моделювання бібліотечного фонду» (Алла Лакатош, методист ЦРБ); Ділове спілкування «Облік та оптимізація бібліотечних фондів»  провела Марія Мельник, бібліотекар відділу комплектування і обробки літератури. Програма семінару включала і домашнє завдання, з яким впоралися всі працівники. Роздатковий матеріал включав: Пам’ятку «Правильно оформляємо талон для картотеки контрольних талонів», «Інструкцію про збереження документ них ресурсів бібліотек державної та комунальної форм власності», «Інструкцію з обліку документів, що знаходяться в бібліотечних фондах».
 Завідувач бібліотекою-філією с.Н.Болотне  Єлізавета Куруц  поділилась досвідом роботи щодо залучення позабюджетних коштів на поповнення фонду та придбання періодичних видань для бібліотеки, а також ознайомила присутніх з історією села, його соціально-культурним розвитком, співпрацю з партнерами. Працівники бібліотек району відвідали музей Юрія Станинця, де із задоволенням слухали розповідь керівника музею Марію Роман про його життя і творчість.
Підсумки роботи семінару підвела  директор ІРЦБС Майя Бобик, яка наголосила на важливості роботи з бібліотечними фондами та намітила основні завдання  для працівників щодо упорядкування та розвитку бібліотечних фондів. Звернула увагу на те, що виїзний семінар сприяє не лише професійному зростанню, обміну досвідом, а й є майданчиком для спілкування.


























Немає коментарів:

Дописати коментар