четвер, 8 червня 2017 р.

«МОЯ ДОЛЯ»

“Сьогодні у Вас свято,
Збулась жадана мрія.
Зібралось нас не так уже й багато,
Любов до Вас в цих усмішках зоріє”.

Такими віршованими рядками розпочала завідуюча бібліотекою-філією с.Смологовиця Щока О.М. презентацію книги «Моя доля» Наталії Василівни Токар-Синетар.
Наталія Василівна - ліричний поет-жінка з душею велета, з поглядом художника, співчуттям матері, ніжністю люблячої жінки.
Народилася поетеса в гірському селі Смологовиця, в сім'ї вчителів. Одружена, має трьох чудових талановитих дітей. Працювала в Смологовицькій ЗОШ І-ІІ ст. вчителем іноземної мови. Багато труднощів було на її житті, але вона ніколи не втрачала оптимізму, вона любить життя, любить людей, доказом цього є її вірші. Кожен рядок проникнутий любов'ю до рідної землі.
Привітати поетесу прийшли директор школи Пинзеник М.М., завуч школи Глеба Н.І., керівник музею Пинзеник М.Ю., колишні учениці Штефаньо О.В., Котубей Л.І. та односельці. Учні школи читали вірші авторки і дарували їй квіти.
Тематика поезій різна. Наталія Василівна, не претендуючи на високий професіоналізм, намагається через художнє слово, через ліричне «Я» вплести скромну квітку у різнобарвний, водночас самобутній вінок української поезії.
Тож, шануймо гордість села, гордість нашого краю, нашу землячку Наталію Василівну Токар-Синетар.









Немає коментарів:

Дописати коментар